רשת הלבשה תחתונה
054-764-4510
מדידה ובחירת חזייה-המדריך המלא

אם יש משהו מרגיז במיוחד בעת קניית חזייה, הוא התחושה שאף חזייה לא תואמת את הצרכים הייחודיים של גופנו, ולכן עלינו להתפשר ולהסתפק בחזיות שאינן נוחות ומתאימות.
חזייה מתאימה צריכה להיות מונחת על הגוף כמו שצריך, להחזיק נכון את החזה ולהתאים למידות שלנו. היא אינה אמורה ללחוץ, למנוע מאיתנו לנשום כמו שצריך או להסב כאבי גב או צוואר. 
מנגד, היא  צריכה לתת תמיכה טובה לחזה ולגב, לאסוף ולהרים קלות את החזה באופן המשפר את היציבה ומשווה מראה חטוב יותר. 

כדי שהחזייה תעשה את כל הדברים הללו, חשוב מאוד למצוא את המידה המתאימה. באופן כללי, מידת חזייה מורכבת משני פרמטרים:

 

1. בית החזה בס"מ, שמסומן כמספר דו ספרתי  לדוגמה, 75, 80 או 85. המידות נעות בין 70 ל-100 ואף יותר.

2. נפח החזה, שקובע את מידת גביעי החזייה (Cup). הנפח מסומן כאות לועזית אחת או צמד אותיות. מידות הגביע מתחילות מ-A ועולות לפי סדר ה-ABC. כל מידה מציינת אינץ' נוסף של הפרש בין נפח החזה לבין ההיקף מתחת לחזה. לעיתים משתמשים בשיטת איות כפולה, כאשר קאפ DD  למשל זהה לקאפ E, קאפ DDD שווה ל-F ואילוAA  קטן יותר מ-A.

אז מה המידה שלך?

קחי 5 דקות למדידה, הצטיידי בסרט מידה סטנדרטי, נייר ועפרון ועמדי מול המראה או בקשי ממישהו שימדוד אותך. רשמי לפנייך את התוצאות.

מדידת ההיקף:

כרכי את הסרט מסביב לבית החזה, ומדדי בקו ישר ומקביל לרצפה מתחת לחזה ובצמוד לו. את המדידה הזאת יש לעשות בעמידה ובצורה מתוחה, תוך כדי הוצאת אוויר.

המידה שיראה הסרט היא מידת ההיקף שלך. ומכיוון שמידות ההיקף של חזיות נעות בקפיצות של 5 ס"מ, אם קיבלת מספר שאינו מתחלק ב-5 – עגלי אותו כלפי המספר הקרוב ביותר. לדוגמה, אם ההיקף שלך הוא 82, עגלי כלפי מטה ל-80. אם הוא 88, עגלי כלפי מעלה ל-90. זהו היקף החזייה שמתאימה לך.

מדידת הקאפ:

כרכי את הסרט סביב הנקודה המלאה ביותר של החזה (בד"כ בקו הפטמות). את המדידה הזו יש לבצע ללא מתיחה – בצורה משוחררת אבל בקו ישר, ולהקפיד שהסרט יישאר מתוח ולא יתגלגל.

מכאן הדרך למציאת המידה שלך פשוטה – הצליבי בין מידת ההיקף למידת הנפח בעזרת טבלת מידות.

ועכשיו, כשיודעים מה מידת החזיה, הנה עשרת הדיברות למציאת החזייה המתאימה:

1. סגירה נכונה 

כשמודדים חזייה חדשה היא חייבת להתאים לגוף כאשר היא רכוסה על הסגר הרחב ביותר. יפה אלול, יועצת מכירות בטריומף, מסבירה: "יש לא מעט נשים הבטוחות שכדאי לרכוס את החזייה על הסגר האחרון, כדי שתשב הכי הדוק שאפשר. זו טעות, ולמעשה צריך לסגור את החזייה על הסגר הראשון – החיצוני והרחב ביותר.

"עלינו לזכור שחזייה עשויה מחומר אלסטי, ועם הזמן עשויה להתרחב בכ-2 ס"מ, ואז להתחיל לטפס מעל קו החזה. משום כך, לאחר שימוש של כחצי שנה בחזייה יש להשתמש בסגרים הפנימיים שלה, מה שאי אפשר לעשות אם בוחרים חזייה שמראש רכוסה על הסגר האחרון". 

2. סידור החזה בגביעים

על ידי תפיסת כל שד ביד ו"הוצאה" שלו קצת החוצה, תוך הרחקתו מקשתות החזייה. באופן זה אפשר לוודא שהחזה יושב במנח הטבעי שלו בתוך הגביעים, ולא לחוץ או תפוס בקשתות. טכניקה זו מכונה "Scoop".

3. בדיקת הרצועה

 חשוב להתכופף, ולבדוק שהחזה לא בורח החוצה מהגביעים ושהרצועה לא הדוקה מדי (שאפשר לנשום).

4. בדיקת מיקום החזייה

מומלץ גם להרים ידיים ולבדוק שהחזייה כולה נשארת במקום, ושהרצועה והקשתות לא מטפסות למעלה.
5. בדיקת תמיכת החזייה לגב

כדאי לקפוץ במקום כמה פעמים, על מנת לוודא שהחזייה מחזיקה היטב את החזה ותומכת בגב, ואם מדובר בחזיית ספורט – שהיא בולמת היטב זעזועים.  
6. בדיקת רצועת ההיקף 

הרצועה  צריכה להיות מונחת בקו ישר לרוחב הגב, כשמאחור היא יושבת באותו גובה כמו הצד הקדמי (ולא מתרוממת מעלה), צמודה לעור אך לא מכאיבה או חותכת אותו. כ-80 אחוז מן התמיכה בחזה מגיע מרצועת ההיקף, ולכן חשוב שתשב היטב על הגוף.

7. בדיקת הבד של הגביעים 

הגביעים צריכים להכיל את החזה היטב, שלא יקפוץ החוצה או ישחה בפנים: מומלץ לבדוק שהבד באזור זה לא מקומט ושהגביעים לא יושבים גבוה מדי, או לחלופין צמודים מדי (מהסוג שלוחץ ומחלק את הציץ לשניים).

8. הידוק הכתפיות

כדאי להדק את כתפיות החזייה כך שהן יחזיקו אותה היטב אך לא ימשכו אותה למעלה, ולא יהיו רופפות מדי.כשהכתפיות רופפות החזה לא מקבל תמיכה ונוטה לכיוון מטה.כשהכתפיות צמודות מדי, כל הכובד נופל על הכתפיים, ונוצרים גם סימנים אדומים על העור.

9. התאמת הבד לגוף

חשוב לשים לב שהחזייה לא מגרדת ומציקה על העור.

10לבישת חולצה מעל

לסיום, על החזיה מודדים חולצה (עדיף טריקו פשוטה) כדי להבין איך נראית החזייה עם בגדים. כך אפשר גם לשים לב שאין בליטות מיוחדות של תחרה ודוגמאות שונות. לפעמים החזייה נורא יפה אבל בולטת וזה לא נראה טוב.

 

x

#{title}

#{text}

#{price}